Milliste teguritega tuleks arvestada siidist padjapüüri valimisel

Milliste teguritega tuleks arvestada siidist padjapüüri valimisel

Naturaalsest siidist padjapüürid ei ole odavad ja on kindlasti korralik rahaline investeering. Siidist padjapüüri hinna määrab eelkõige siidkanga kvaliteet. Satiinkangas näiteks võib olla pealtnäha väga siidi sarnane, kuid oma omaduste poolest jääb ta siidile kordades alla. Kui oled juba pikemat aega mõelnud soetada endale siidist padjapüür, siis soovime sulle sellel teekonnal abiks olla ja selgitada mida täpsemalt tuleks enne ostu sooritamist välja selgitada. 

Siidist padjapüüri valimisel on oluline jälgida mitmeid tegureid, et te ka hiljem oma ostuga rahul oleksite ja padjapüür teeniks teid kaua. Siin on mõned olulised aspektid, mida tuleks arvesse võtta:

Momme (ehk kaal): Momme on siidkanga massühik, mis näitab kanga tihedust ja paksust. Mida suurem on mommi number, seda tihedam ja raskem on kangas ning seda kvaliteetsemaks seda peetakse. Üldiselt on kõrgema mommi kanga tundlikkus ja vastupidavus suuremad. See tähendab, et suurema mommega siidpadjapüür kestab teil lihtsalt kauem. Turul on saadaval nii 19, 22 kui ka 25 momme siidist padjapüüre. Adore Silk padjapüürid on 22 momme tihedusega, et pakkuda pehmust ja vastupidavust. 

Kanga tüüp: Siidkangaid on erinevat tüüpi. Mulberry siid ehk mooruspuu siid on üks levinumaid ja kvaliteetsemaid siidisorte, mida kasutatakse padjapüüride, voodipesu ja rõivaste valmistamisel. Mulberry siid on ka üks hinnatumaid ja kallemaid kangaid turul.

Tekstuur ja tunne: Kvaliteetne siidkangas peaks olema sile, pehme ja luksuslik. Arvestage, et naturaalne siidkangas kortsub ja vajab peale pesu õrna triikimist, et see näeks jälle läikiv ja luksuslik välja. 

Värv ja mõõdud: Valige padjapüür, mis vastab teie eelistustele ja sobib teie kodu või magamistoa toonidega. Eesti turul on õnneks lai valik erinevaid ühevärvilisi toone, Adore Silk valikusse oleme toonud imeilusad värvitoonid igale maitsele. Meie kõige populaarsemateks toonideks on šampanja, valge ja heleroosa. Standard suurusteks padjapüüride puhul loetakse mõõte 51x66cm, Queen suurus 51x76cm ning King suurus 51x91cm. Kõik Adore Silk padjapüürid on hetkel Standard suuruses. 

Padjapüüri ava: Kindlasti uuriga, kuidas on siidist padjapüür suletav. On padjapüüre, mis on küljelt lahtised või nähtamatu tõmbelukuga suletavad. Just tõmbelukk teeb padjapüüride vahetuse eriti lihtsaks ja mugavaks. 

Hooldusjuhised: Veenduge, et uurite siidkanga hooldusjuhiseid, et teada saada, kuidas seda õigesti pesta, triikida ja hoida. Mõned siidkangad võivad vajada erilist hoolt ja tähelepanu, et nad säilitaksid oma kvaliteedi ja välimuse. Siidkangas ei talu kõrgeid temperatuure, seega oleks soovitatav kas käsitsipesu või kuni 30 kraadine siidiprogrammiga õrn masinpesu. Vali pesuks pesugeel, mis ei sisalda valgendjat, ega oleks liiga karm õrnale siidkangale. 

 

Loodame, et saime teile siidist padjapüüri valikul natukene abiks olla ja kui teil tekkis küsimusi, siis kirjutage meile julgelt.

 

 Tõmbelukuga padjapüürHelesinine siidist padjapüür

Back to blog